A gyermekpszichiátriai és pszichoterápiás rendelő működési szabályzata 

Óradíj
(50 perces óra)
2019. október 1-től
Alapár 12000 Ft
Családterápia
Teljes családdal való konzultáció
17000 Ft
Írásbeli szakvélemény 12000 Ft
Receptírás (konzultáció nélkül) 2000 Ft

Óradíj szabályok

Minden lefoglalt óra díja a megbeszélés időpontjában illetve az előző óra végén előre fizetendő.

Bankkártyás fizetés és átutalás is lehetséges. 

A szülővel való külön konzultáció, ill. szülővel és a gyerekkel való közös konzultáció esetén az óradíj azonos.

Az óra késés esetén is a megbeszélt időpontig tart, a fizetendő összeg is változatlan.

Lemondás

Időpont lemondására a lefoglalt időpont előtt 48 órával van lehetőség, a pszichiáter telefonos elérhetőségén keresztül. Ebben az esetben a lemondás díjtalan, az előre fizetett óra a következő megbeszélt óra díját fedezi. Későn lemondott, ill. a le nem mondott óra díja nem jár vissza. Ez akkor is fennáll, ha a lemondás váratlan esemény (pl. betegség, közlekedési nehezítettség, egyéb fontos ügy, ill. elfelejtés, stb.) miatt történik. Ez a páciens által vállalt kockázatnak számít.

Két egymást követő lemondott óra esetén a megbeszélt időpontot fenntartani nem tudom. A terápia folytatásának igénye esetén új megállapodás szükséges.

Amennyiben az óra a pszichiáter hibájából marad el, óradíjat természetesen nem kell fizetni, illetve az előre fizetett díj egy következő órára felhasználható.

Terápiás szerződések

Kiskorú gyermek esetén a terápiás szerződés a szülő és a pszichiáter között jön létre, a gyermek korától, helyzetétől, állapotától, betegségétől függő minél teljesebb bevonásával.

A szülővel való első interjú és későbbi konzultáció mindenképpen szükséges.

16 éven felüli gyermek a rendelésen való megjelenéséről, ill. a terápiában való részvételéről és a szülő esetleges bevonásáról önállóan dönthet.

18 éven felüli fiatal esetén a szerződés a páciens és a pszichiáter között jön létre, a páciens állapotától függően ill. az ő kívánságára alkalmanként a szülő bevonásával.

A terápiás órán történtek a terapeuta és a paciens (gyermek vagy felnőtt) között maradnak.

A szülő információ- és konzultációkérése természetesen lehetséges, ezek megvalósítása a fentiek értelmében a szakma szabályainak betartásával, a pacienssel való egyeztetéssel történik.

Adatkezelési tájékoztató

A teljes szöveg letölthető és kinyomtatható innen.

Call Now Button